Welke soorten dakwerken bestaan er?

Daken zijn zeer stevige constructies en zijn zo gemaakt dat deze jarenlang mee kunnen gaan. Een dak moet natuurlijk bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Toch kan het gebeuren dat het dak van een woning beschadigd raakt. Deze beschadigingen kunnen variëren van licht tot zeer ernstig. Gelukkig bestaan er verschillende soorten dakwerken Kortrijk door Cauwelier om het dak van je woning te verbeteren of te renoveren. Het ligt natuurlijk voor een groot deel aan de staat van het dak welke mogelijkheid het meest geschikt is. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten dakwerken.

Dakpannen opnieuw laten leggen

Het kan natuurlijk gebeuren dat dakpannen schade oplopen door bijvoorbeeld heftige weersomstandigheden. Zo kunnen dakpannen gaan schuiven en van het dak af vallen bij hevige windstoten of kan een object dat op een dak valt ervoor zorgen dat de dakpan breekt of beschadigd raakt. Wanneer je hier niks aan doet kunnen er diverse problemen zoals lekkages ontstaan. Het is dan ook belangrijk om de beschadigde dakpannen te laten vervangen of opnieuw te laten leggen.

Een volledige dakrenovatie

Wanneer er meer beschadigd is dan alleen een paar dakpannen is het verstandig om een volledige dakrenovatie te laten uitvoeren. Een zeer beschadigd dak kan namelijk zorgen voor een slechte isolatie en gezondheidsproblemen door toxische stoffen die vrij kunnen komen. Daarnaast kan een beschadigd dak ook zorgen voor instabiliteit in de woning. Bij een zeer beschadigd dak is het dan ook van belang dat hier snel iets aan gedaan wordt om verdere problemen te voorkomen. In dit soort gevallen kan een professioneel bedrijf je adviseren en het dak volledig renoveren.

Het belang van ontmossen

Een ander soort dakwerk is ontmossen. Op daken en dakpannen kan namelijk mosvorming ontstaan. Deze mosvorming kan uiteindelijk zorgen voor lekkage. Daarnaast kunnen er barsten in de dakpannen ontstaan door mos. Bij het ontmossen van een dak wordt er met een hogedrukspuit gewerkt. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Na de reiniging van het dak wordt er vaak nog een speciaal laagje aangebracht. Dit laagje zorgt ervoor dat het dak langer mosvrij blijft. Hierdoor kun je voor een langere tijd profiteren van een schoon dak.