De beveiliging van een schaftketen vergroten

Heb jij een schaftketen en wil je graag de beveiliging van de schaftketen op bouwplaatsen vergroten? In dit artikel zullen we enkele handige tips en trucs delen om ervoor te zorgen dat jouw schaftkeet goed beveiligd is tegen diefstal en vandalisme. Als je een aannemer, bouwvakker of bouwbedrijf bent, is dit artikel zeker iets voor jou. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Lees dan verder.

Investeren in kwalitatief hang- en sluitwerk

Een goede beveiliging begint met kwalitatief hang- en sluitwerk van slotenmaker David. Het is essentieel om te investeren in stevige sloten voor de deuren van de schaftketen. Kies voor sloten met een SKG-keurmerk, omdat deze zijn getest op inbraakwerendheid. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor cilindersloten met een anti-kerntrekbeveiliging. Hierdoor wordt het voor inbrekers veel moeilijker om de sloten te manipuleren en de deur te openen.

Versterken van de ramen

Naast de deuren moeten ook de ramen van de schaftketen worden versterkt. Glas is immers een zwakke plek als het gaat om inbraakbeveiliging. Overweeg het gebruik van speciaal veiligheidsglas, zoals gelaagd glas of gehard glas. Deze glassoorten zijn veel moeilijker te breken en zullen inbrekers ontmoedigen. Daarnaast kun je ook raambeveiliging installeren, zoals traliewerk of raamsloten, om extra bescherming te bieden.

Plaatsen van beveiligingscamera’s

Een effectieve manier om de beveiliging van schaftketen te vergroten, is door beveiligingscamera’s te plaatsen. Door cameratoezicht kunnen verdachte activiteiten worden opgemerkt en vastgelegd. Dit kan niet alleen inbrekers afschrikken, maar ook helpen bij het identificeren en opsporen van daders in geval van een incident. Zorg ervoor dat de camera’s strategisch zijn geplaatst, zodat ze een goed zicht hebben op de schaftkeet en de omgeving. Maak de camera’s duidelijk zichtbaar , omdat dit een afschrikkende werking heeft.

Verlichting en terreinbeveiliging

Een goed verlichte bouwplaats is minder aantrekkelijk voor inbrekers. Zorg daarom voor voldoende verlichting rondom de schaftketen en op het terrein. Je zou bewegingsgevoelige verlichting kunnen gebruiken, omdat dit de aandacht trekt wanneer iemand het terrein betreedt. Daarnaast kun je het terrein extra beveiligen met bijvoorbeeld hekwerk en slagbomen. Dit maakt het moeilijker voor onbevoegden om toegang te krijgen tot de bouwplaats en de schaftketen.