Drie duurzaamheidstrends in 2022

Duurzaamheid is steeds belangrijker. Vooral met het stijgen van energieprijzen en andere zaken die in en rondom de woning stijgen is het goed om een verandering aan te brengen in jouw woning. Je moet er daarom voor zorgen dat je jouw woning zo goed mogelijk aanpast aan de mogelijkheden. Hiervoor hoef je niet alleen te kijken naar dure oplossingen. Je kunt namelijk met raamdecoratie al een groot verschil geven, waardoor je de duurzaamheid in huis haalt. Je kunt hiervoor kijken naar de duurzaamheidstrends van 2022. Maar welke trends kun je allemaal terugvinden? Je leest het hieronder. 

Houten jaloezieën als duurzaam product 

Een van de eerste trends op het gebied van duurzaamheid in 2022 is het plaatsen van houten jaloezieën. Hout is van zichzelf al een duurzaam product, waar je ook een lange levensduur bij kunt vinden. De jaloezieën kunnen jou direct grote voordelen opleveren. Zo houd je de warmte namelijk ook meer binnen als deze voor jouw ramen hangen. Je hoeft hierdoor dus minder te stoken. In de zomermaanden kan de warmte juist buitengehouden worden door de houten jaloezieën. Jij regelt de temperatuur dus, zonder dat je hiervoor nog andere hulpmiddelen en apparaten aan hoeft te schaffen. 

Shutters komen helemaal terug 

Een andere raambekleding waar je naar kunt kijken als je de duurzaamheid in huis wilt halen, is door te kijken naar shutters. Shutters hebben in ieder seizoen een groot aantal voordelen. In de wintermaanden houd je bijvoorbeeld de kou buiten door de shutters dicht te houden en in de zomermaanden kun je juist de warmte weer buiten houden. Je kunt daarbij zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen wilt laden. De raambekleding kan daarbij ook in een groot aantal kleuren komen en zal materialen hebben waar je voor langere tijd van kunt genieten in jouw woning.  

Rolluiken voor duurzaamheid en veiligheid 

Als laatste duurzaamheidstrend voor jouw woning kun je kijken naar elektrische rolluiken. Deze rolluiken kun je op ieder moment van de dag laten zakken en je krijgt er een groot aantal veiligheidsmaatregelen bij. Hoewel het voornamelijk gaat om de duurzaamheid, kun je er namelijk ook voor zorgen dat het minder makkelijk is voor inbrekers om in de woning te komen. Jij kunt dus van alle gemakken voorzien zijn. Een professional als Inhuisplaza.be kan jou helpen bij het op maat maken van deze rolluiken en de montage. Jij hoeft nergens meer over na te denken.