Zo verhuis je zorgeloos!

Een huis verkopen, je inboedel verplaatsen naar een nieuw adres, daar alles regelen terwijl er ook nog post op je oude adres arriveert, überhaupt wennen aan het idee: een verhuizing kan nogal een expeditie zijn. Hoe haal je daar de scherpe randjes een beetje van af, oftewel: hoe verhuis je zorgeloos?

Erkende makelaar inhuren

Verkopen zonder zorg, is het motto van de erkende makelaar Bagro Vastgoed in Bergen op Zoom. Aan dit soort mensen geef je graag de verkoop uit handen, en wellicht helpen ze je in een moeite door aan een nieuw, gedroomd onderkomen. Zelf te koop zetten en aan de man brengen kan wel, maar er bestaat niet voor niets een uitgebreide opleiding tot makelaar, en jij hebt niet het netwerk waarover zij beschikken.

Lokale verhuizers zoeken

Voor het inhuren van een ploeg die jouw inboedel snel en efficiënt verplaatst, tik je op de zoekmachines ‘verhuizers’ en daarachter de naam van je nieuwe woonplaats in. Zij kennen de omgeving, weten wat de obstakels zijn. Zeker in grote steden, met alle lokale regelgeving, is dit een aanrader.

Begin lang van tevoren met afsluiten en inpakken

Ook al wil je ook op de laatste avond in je huidige woning nog lekker genieten van je internet, je kunt niet lang genoeg van tevoren beginnen met het afsluiten of aanpassen van abonnementen. Dit scheelt een hoop stress. Net als het alvast inpakken van de spullen die je niet zo vaak gebruikt. Alles dat niet op de verhuisdag zelf hoeft te gebeuren, is meegenomen.

Maak er een gezellige dag van!

Het klinkt alsof er een positiviteitsgoeroe aan het woord is als we zeggen: zie het vooral als een leuke dag. Dat gaat niet over je gemoedstoestand – daar heb je soms geen controle over – maar over het jezelf ontzorgen als de verhuisdag aanvangt. Nodig een aantal vrienden en familieleden uit om te helpen met sjouwen en beloof ze bier en pizza achteraf: succes verzekerd, je spullen staan allemaal op de juiste kamers en de hele dag is er een hoop gezelligheid. Vergeet niet zo nu en dan wat foto’s te maken van dit onvergetelijke en bijzondere tafereel.