Het gebruik van cutters bij noodsituaties

Misschien heb je al wel eens gehoord van de combitools van Holmatro. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en bevatten allerlei handige hulpmiddelen. Deze komen vooral van pas wanneer je een auto ongeluk krijgt. Je hoopt ze dus nooit nodig te hebben, maar het zijn wel dingen die je onderweg in de auto dus altijd bij je wil hebben. Een aantal voorbeelden zijn spreaders en cutters. Beide handige hulpmiddelen in noodsituaties. In dit artikel zullen we je wat meer vertellen over de cutter. Met name over het gebruik van een cutter in noodsituaties. Zo weet je na het lezen van dit artikel goed wanneer en hoe je ze kan gebruiken. 

Wat is een cutter?

Een cutter is eigenlijk een soort snijwerktuig, waarmee je dingen door kan snijden. Het is dan ook gebaseerd op het Engelse woord ‘cut’, wat snijden betekent. Een cutter is vrij makkelijk in gebruik. Je kan hem vaak eenvoudig uitschuiven, wat natuurlijk wel zo fijn is in een noodsituatie. Wanneer je bijvoorbeeld een auto ongeluk hebt en met je auto in de sloot beland, kan het zijn dat je je gordel bijvoorbeeld niet meer op de normale manier los kan krijgen. Wanneer je de auto snel moet verlaten in een bedreigende situatie, dan kan je met de cutter je riem doorsnijden. Cutters zijn dus zeer handige hulpmiddelen, die je hopelijk nooit nodig gaat hebben maar voor je eigen veiligheid wel zo handig zijn om in de auto te hebben. 

De cutter in een combitool

Er zijn ook allerlei combitools, bijvoorbeeld de Combitools van Holmatro, die een cutter als functionaliteit hebben. Het voordeel aan zo’n combitool is dat hij over het algemeen een heleboel verschillende functionaliteiten heeft. Denk bijvoorbeeld aan cutters en spreaders in één. Zo heb je niet allerlei losse tools nodig, maar heb je alles bij elkaar. De Combitools van Holmatro zijn dus een goede oplossing als je een hekel hebt aan allerlei losse dingen. Verder is het handig dat je in een noodsituatie maar één ding nodig hebt en je dus niet naar losse onderdelen hoeft te gaan zoeken. De combitool is dus een goede uitkomst om zo al jouw hulpmiddelen voor noodsituaties bij elkaar te hebben.