Wat is een vouwladder & wat is hiervan de meerwaarde?

In het jargon staan vouwladders ook wel bekend als telescoopladders. Vouwladders worden gebruikt om buiten of binnen bepaalde klussen op hoogte goed te kunnen uitvoeren. Maar wat is een vouwladder precies? Welke kenmerken hebben dit soort ladders? En wat is de meerwaarde van een vouwladder kopen? In dit artikel lees je de antwoorden op deze belangrijke vragen!

Wat is dat eigenlijk: een vouwladder of telescoopladder?

Een vouwladder kopen betekent dat je een ladder aanschaft die in elkaar geklapt of geschoven kan worden. Dat is ook de reden dat wel van telescoopladders gesproken wordt: ook die ladders kun je in elkaar schuiven, net als een vouwladder. En het feit dat je deze ladders in elkaar kunt schuiven, levert een aantal interessante voordelen op. Hieronder leggen we uit wat de meerwaarde is van en vouwladder of telescoopladder kopen.

Een trap die weinig ruimte nodig heeft

Zonder twijfel het allergrootste pluspunt van vouwladders is de beperkte ruimte die ze in beslag nemen. Hierdoor kun je deze ladders gemakkelijk opslaan in je magazijn of ze vervoeren in je busje of auto. Maak je voor werken op hoogte gebruik van een rolsteiger of een vaste ladder, dan heb je veel meer opslagruimte nodig. En ook is het dan voor het vervoer nodig om een aanhangwagen of karretje te gebruiken. En dat brengt extra kosten met zich mee. Kies je voor het gebruik van een inklapbare vouwladder, dan ben je dus qua ruimteopslag een stuk voordelig uit!

Voor één persoon: een vouwladder is gemakkelijk te vervoeren

Fijn aan het gebruik van een vouwladder is verder dat deze voor één persoon gemakkelijk te verplaatsen is. Wil je een rolsteiger vervoeren en opzetten, dan heb je daarvoor minimaal twee personen nodig. Als je zelfstandige bent, is dat natuurlijk geen optie. Het transport van een vouwsteiger is dan ook een fluitje van een cent en zeker niet iets wat je onnodig extra kosten gaat opleveren.

Een ruime keuze aan soorten en lengtes vouwladders

Ten slotte is het fijne aan een vouwladder aanschaffen het feit dat er veel keuze is aan soorten vouwladders. Of je nu een lange vouwladder zoekt of een wat kortere telescoopladder: de keuze is enorm. Belangrijk is wel om te kiezen voor een goede aanbieder, die kwaliteit levert voor een scherpe prijs. Ga daarom voor een merk vouwladder dat goed bekend staat en optimale veiligheid garandeert. Veel succes met je werk!