Wat zijn de voordelen van het laten plaatsen van een dakkapel?

U hoort het waarschijnlijk regelmatig om u heen: iemand die u kent, laat een dakkapel plaatsen. Een tijdje later hoort u iemand anders er ook al over. Zet dat u ook aan het denken, maar twijfelt u nog? We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van een dakkapel voor uw woning.

Meer ruimte in huis

Met het laten plaatsen van een dakkapel kiest u op de eerste plaats voor meer ruimte. Want op de plek waar uw dak eerst over de hele breedte schuin afliep, ontstaat er opeens een paar vierkante meter stahoogte. Dit geeft hele andere mogelijkheden aan dat zolderkamertje dat opeens een volwaardige slaap-, werk- of hobbykamer wordt. U zult zien dat er genoeg gegadigden in huis zijn die uw hernieuwde zolder in gebruik willen nemen. Wilt u een idee hebben van de kosten van een aanbouw, kijk op www.deaanbouwexpert.nl. Met een berekening laten maken, zet u alvast een eerste stap.

Meer mogelijkheden

Door die extra stahoogte bent u ook minder beperkt in het inrichten van deze nieuwe kamer. U krijgt immers meer vierkante meters stahoogte, en dus ook meer bruikbare vierkante meters. Zo komen er voor het plaatsen van een bed of bureau opeens meer plekken in de kamer in aanmerking. Dat wordt nog kiezen!

Meer licht

Wat daarbij zeker ook een rol speelt: heeft u een idee hoeveel extra daglicht u binnen krijgt? Een klein zolderraampje of een dakkapel: dat maakt echt een wereld van verschil. U zult merken dat u minder vaak het licht aan zult doen, u bespaart dus ook op energiekosten. Die extra hoeveelheid daglicht maakt die ruimte dus veel aantrekkelijker voor allerlei bezigheden. Gaat u nu serieus nadenken over een dakkapel, maar wilt u eerst een concreet beeld hebben van de kosten van een aanbouw voor uw situatie? Als u een persoonlijke, maar vrijblijvende offerte aanvraagt, heeft u zekerheid.

Meer uitzicht

Tot slot, en ook niet onbelangrijk: uw zolder is niet meer die ruimte waarin u zich soms wat opgesloten kunt voelen. Nee, door het laten plaatsen van een dakkapel, kunt u verder en meer van u af kijken. Erg fijn als u een break neemt tijdens uw werk of studie.