Wat doet een bouwplaatsmedewerker?

Werken in de bouw is enorm divers. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn en je werkt vaak in de buitenlucht. Er zijn meerdere functies die je in de bouw in kunt vullen. Een daarvan is de functie als bouwplaatsmedewerker. In dit artikel lees je meer over het werk als bouwplaatsmedewerker. Want wat doe je dan eigenlijk precies? Op die vraag geven we je antwoord.

De werkzaamheden

Als je werkt als bouwplaatsmedewerker heb je een afwisselende baan. Veel werkzaamheden spelen zich af in de buitenlucht. Je bent de hele dag in de weer met het ondersteunen van werkzaamheden in de bouw als rechterhand van vakmensen. Soms reis je op een dag zelfs naar meerdere locaties met bouwprojecten.

Je helpt dus in de bouw met het assisteren en uitvoeren van ondersteunende taken. Die bouwprojecten kunnen zich in allerlei fasen bevinden. Je kent het bouwterrein als een van de besten en draagt bij aan een efficiënt verloop van het project. Het lezen van een bouwtekening is voor jou geen probleem. Verder ben je goed op de hoogte van voorschriften, veilig werken en de materialen in de zorg.

Functievereisten

De functievereisten bestaan enerzijds uit een persoonlijke kenmerken en anderzijds uit praktische vereisten. Vraag je je af of het bij je kan passen? Ga dan na of je in het volgende profiel past en kijk of je aan de praktische eisen voldoet. Denk je dat het wat voor je is? Kijk dan eens bij binckwerk voor vacatures.

Persoonlijk profiel

Als bouwplaatsmedewerker moet je het leuk vinden om samen te werken en bij veel werkzaamheden in de bouw betrokken te worden. Als je enthousiast wordt van bouwprojecten ben je aan het juiste adres. Je assisteert vakmannen bij allerlei klusjes. Verder beschik je over een nodige dosis proactiviteit en oog voor detail om te zien waar je kan helpen. Als echte aanpakker zet je houd je ervan om in de weer te zijn. Het kan ook geen kwaad als je klantgericht bent, dat wordt vaak gevraagd.

Praktische eisen

Naast de persoonlijke kenmerken is het nodig om in het bezit te zijn van een VCA diploma. Met een VCA diploma toon je aan dat je weet wat erbij komt kijken om binnen de industrie veilig en gezond te werken. Beschikken over een rijbewijs en eigen vervoer is handig. Daarnaast is het een pre als je gewend bent om met klein handgereedschap om te gaan en ervaring hebt in de bouw.